Het kunstenaarsdorp Bergen is ongeveer 5 kilometer van Bungalowpark Carpe Diem verwijderd. Het mooi gesitueerde dorp biedt een veelheid aan bijzondere villa’s en andere architectonische hoogstandjes, wat het dorp tot een waar eldorado voor architectuurliefhebbers maakt.

Verder vindt u in het centrum van Bergen tal van zeer gezellige cafés en restaurants, waar u op mooie (zomer)avonden nog lang buiten op het terras kunt genieten. Daarnaast is er voor de kinderen in het centrum een fraai hertenkamp te vinden.

In de zomer vinden in Bergen diverse culturele markten en manifestaties plaats en zijn Museum Kranenburgh (kunst) en museum Het Sterkenhuis (historisch museum) het hele jaar door geopend.

Veel leuke info is te vinden op de site van watgaanwedoen.nl
Watgaanwedoen.nl

Evenementen Kalender op de website van Gemeente Bergen
Evenementenkalender

Kunst 10-daagse Bergen

Ieder jaar in oktober staat Bergen 10 dagen lang in het teken van de kunst. Het accent bij deze Kunst 10-daagse ligt zowel op muziek als op beeldende kunst van Bergense kunstenaars. Speciaal voor dit evenement is een kunstwandelroute uitgezet, welke voert langs musea, galeries en unieke gebouwen in Bergen.
Kunst 10 daagse Bergen (NH)

Bungalowpark Carpe Diem ligt in het Noord-Hollandse Groet, een pittoresk en landelijk dorp gelegen aan de voet van de Schoorlse Duinen, Nederlands meest uitgestrekte bos en duingebied, ongeveer 11 kilometer ten noorden van Alkmaar.

Binnen de gemeente Bergen is Groet het meest noordelijk gelegen dorp. In het centrum van Groet, op ongeveer 400 meter van ons park vindt u een supermarkt, warme bakker en fietsenverhuur. Ook op culinair gebied komt u in Groet niets tekort. Er zijn enkele goede restaurants, waar u in een aangename ambiance heerlijk kunt dineren.

Markante gebouwen in Groet zijn het historische Witte Kerkje, staand op een terp, en het Oude Raadhuisje, gebouwd in het begin van de 17e eeuw. Ten noorden van Groet liggen de buurtschappen Hargen en Camperduin, waar de duinen ophouden en de Hondsbossche Zeewering begint.

De eerste maand van Februari vindt de GroetuitSchoorl Run plaats. Dit atletiekevenement waar zowel recreanten als wedstrijdlopers aan kunnen deelnemen (afstanden 5, 10, 21 en 30 kilometer), heeft als hoogtepunt het NK 10 kilometer op de weg. Het unieke van deze wedstrijd is dat het parcours deels door onze prachtige Schoorlse Duinen loopt, voor hardloopliefhebbers zeker een aanrader.

Wij hebben in die tijd voor u een passende accommodatie, dus trek de stoute hardloopschoenen aan en kom naar Groet voor de Run. Meer info over de GroetuitSchoorl Run vindt u op www.groetuitschoorl.nl

In de zomermaanden juli en augustus vindt rond het schilderachtige Witte Kerkje iedere maandag een gezellige avondbraderie plaats.

Eind augustus is er jaarlijks een lichtjesavond. Een groot deel van het dorp is dan verlicht en de feestelijke sfeer wordt verder opgeluisterd door een lampionoptocht met muziek van verschillende muziekkorpsen.

Verder vindt ieder jaar begin juli het muziek en strandspektakel “Hargen aan Sail” plaats. Een weekend vol watersport, strandsporten en muziek. Meer informatie vindt u op de website www.hargenaansail.nl

Meer info over Schoorl? Kijk op Wat gaan we doen

U kunt in Schoorl en omgeving ook heerlijk wandelen. Er is een uitgebreid en gevarieerd wandelnetwerk.
Meer info vindt u op: Wandelnetwerk Noord Holland

Twee kilometer ten zuiden van Bungalowpark Carpe Diem vindt u het dorp Schoorl. Het centrum, dat vlak aan bos en duin ligt, is een zeer goede plek om een hapje te eten in de diverse restaurants of om wat te drinken op een van de gezellige terrassen met uitzicht op het Klimduin, waar het bij mooi weer zeer goed toeven is.

In Schoorl kunt u in het centrum met een variëteit aan winkels, terecht voor de uitgebreide boodschappen in de supermarkt die 7 dagen in de week geopend is of om gewoon even lekker te shoppen.

Bezienswaardigheden in Schoorl zijn o.a. het Oude Raadhuisje, Molen Kijkduin en de Schoorlse Duinen, het prachtige vernieuwde bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, waar kinderen allerlei educatieve activiteiten kunnen ondernemen over de Schoorlse Duinen en kunnen spelen op de prachtige natuurspeelweide met uitdagende en leerzame speeltoestellen.

 

Groet Uit Schoorl Run
Iedere 2e week van februari vindt in Schoorl de Groet Uit Schoorl Run plaats, een hardloop evenement met verschillende afstanden waaronder de halve marathon en de 30 kilometer. Er zijn deelnemers van alle niveaus, van pure recreanten tot wedstrijdlopers. Aan deze run doen ieder jaar ook landelijke toppers mee. Meer informatie over de ‘Groet Uit Schoorl Run’ kunt u zien op de website www.groetuitschoorl.nl

Vakantiehuis Schoorl

Op zoek naar een 8 persoons vakantiehuis aan zee? Een groepsaccommodatie aan zee? Vakantiehuis Bergen of een bungalow in Holland? Bekijk ons assortiment: wij bieden diverse bungalows en groepsaccommodaties aan van 2 tot 22 personen. Een paar minuten verwijderd van Schoorl, bos, strand en zee in een heerlijke omgeving.

Het bos- en duingebied de Schoorlse Duinen ligt op 200 meter afstand van Bungalowpark Carpe Diem. In dit uitgestrekte gebied van 1800 hectare met de hoogste duinen (55 meter) van Nederland, dat loopt van Camperduin tot vlakbij Bergen aan Zee, kunt u naar hartelust fietsen, wandelen of paardrijden. Het strand van Hargen aan Zee of Camperduin is binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar.

Daarnaast is Bungalowpark Carpe Diem door de ligging vlakbij de Schoorlse Duinen een zeer geschikt startpunt om als hardloopclub te trainen. Wij hebben dan uiteraard een geschikte accommodatie om in te verblijven, zoals Groepsaccommodatie Huize Carpe Diem of één van de Groepsaccommodaties voor 10 of 12 personen.
Naast al deze mogelijkheden herbergt de Schoorlse Duinen één van Nederlands mooiste mountainbikeroutes van maar liefst 14 kilometer, een aanrader voor iedere sportieveling op zoek naar een uitdaging.

Wat u al fietsend of wandelend zeker even gezien moet hebben is de Kerf. Dit is een onderbreking de van eerste duinenrij, waar een sluftergebied is afgegraven. Bij storm heeft de zee vrij spel met als gevolg dat de Kerf vol kan stromen. De afgraving heeft ertoe geleid dat de vegetatie zich op een manier ontwikkeld heeft, die op geen enkel andere plek in de omgeving te vinden is.

Kust op Kracht (bron: Wikipedia)

Sinds 2015 is onze kustlijn verrijkt met een prachtig duingebied en nieuwe brede stranden. Voor de dijk, de Hondsbossche Zeewering, is een nieuw landschap ontstaan wat gerust uniek genoemd mag worden. Van Camperduin tot Petten zijn nieuwe duinen en schitterende stranden gekomen waarop een prachtig fietspad is aangelegd met adembenemend zicht op het strand en de Noordzee. In Petten bevindt zich nu een panoramaduin waar u na uw fietstocht heerlijk kunt uitkijken over zee en binnenland. De stranden zijn zeer breed en rustig, ook in de zomer. Geen drukte en daardoor ook geen stress. Er is hier alleen ontspanning.

Schoorlse Duinen
Deze pagina van staatsbosbeheer geeft alle info over het bezoekerscentrum en het adembenemende Schoorlse duingebied.

Ontdek de prachtige kop van Noord Holland. Deze staat bekend om zijn variëteit aan prachtige natuur zoals de Schoorlse Duinen, de idyllische steden zoals Alkmaar, Hoorn en Enkhuizen en een scala aan dag attracties en activiteiten. Noord Holland is groots in veelzijdigheid maar ook sterk in bereikbaarheid. Er is veel te zien en u hoeft er niet lang voor te reizen. Door de centrale ligging van ons park in Noord-Holland is vrijwel alles waar u heen wilt binnen een uur met de auto te bereiken.
Ook een dagje Amsterdam behoort vanuit ons park zeker tot de mogelijkheden. Met de auto of het openbaar vervoer bent u binnen 1 ½ uur in het centrum van Amsterdam.

Groepsaccommodatie Noord Holland

Op zoek naar een gezellige, sfeervolle groepsaccommodatie in Noord Holland, een bungalow in holland of een groepsaccommodatie aan zee welke van alle gemakken voorzien zijn? Dan bent u bij bungalowpark Carpe Diem helemaal aan het juiste adres. Een groepsaccommodatie 8 personen tot 22 personen is geen probleem.