Heerlijk fietsen vanuit bungalowpark Carpe Diem naar Sint Maartenszee

Vanuit ons park kunt u heerlijk fietsen. Zelf pak ik af en toe (te weinig) de racefiets en peddel dan het rondje Groet- Sint Maartenszee- Groet.
Dit is een heerlijke tocht van ongeveer 23 kilometer.

Start in Groet bij Vakantiepark Carpe Diem

We starten bij Bungalowpark Carpe Diem en nemen een stukje Heereweg tot Restaurant Duingroet en Restaurant de Bokkesprong.  Vervolgens nemen we het fietspad naar Camperduin. We fietsen naar de strandopgang bij Paviljoen Struin en nemen dan het fietspad over de nieuw aangelegde Duinen naar Petten.

Fietspad langs de kust naar Petten

Het fietspad over de nieuwe Duinen is een heerlijke route. Het is aangelegd voor de oude Hondbossche Zeewering. U passeert rustige stranden, het vogelreservaat de Putten en er is halfweg de route een binnenwater met uitkijkpunt (zie foto bij dit bericht). Op weg naar Petten doemt het prachtig aangelegde panoramaduin op. Dit is een aangelegd uitkijkpunt over de Noordzee van liefst 54 meter hoog! Daarom is het zeker de moeite waard hier even te stoppen.

Door het Corfwater van petten naar Sint Maartenszee

Maar de route wordt nog mooier. Als u het einde van de voormalige Hondsbossche zeewering bereikt, dan slaat u links af richting het Corfwater. Aan de rechterkant ziet u de door Gerrit Rietveld ontworpen bungalow. Deze was altijd in het bezit van de familie Brandt-Corstius, maar is nu in beheer bij de Stichting Hendrik de Keijzer. We fietsen nu het Corfwater in en laten het schietterrein van defensie links liggen. Het terrein van ECN laten we rechts liggen. Er zitten een paar stevige heuvels in dit parcours. U moet dus even doorbuffelen!

Van Sint Maartenszee terug naar Groet via de Belkmerweg

We slaan rechts af richting Sint Maartenszee en laten Speelpark de Goudvis en de winkels rechts liggen. Dan slaan we rechtsaf de Belkmerweg op. In de maanden april en mei is hier een bloemenpracht waar je doorheen fietst. Er zijn vele stalletjes waar tulpen en narcissen te koop zijn. Ook zijn er bloembollen voor in de tuin te koop. Na ongeveer 5 kilometer gaan we in Burgervlotbrug rechtdoor de Harger en Pettemer polder in. De Belkmerweg gaat hier over in de oude Schoorlse Zeedijk. We passeren de brug over de Hargervaart en gaan richting de markante Groeter Molen.

Terug naar uw vakantiehuis in Schoorl

Het laatste stuk biedt minstens 3 aantrekkelijke opties om terug te gaan naar ons bungalowpark. U kunt via een vrij recent aangelegd fietspad doorsteken naar de Nieuweweg. Deze komt uit bij de achterkant van ons bungalowpark. Ook kunt u nog even doorrijden en dan net voor Camping Groede links afslaan via een fietspad, dat ook bij de achterkant van ons vakantiepark uitkomt. U fietst langs de achterkant van Groet via meanderende beekjes door een mooi natuurlijk polderlandschap. En u kunt rechtddoor langs de Hargervaart rijden naar het centrum van Groet. Nu kan het nog niet, maar hopelijk kunnen we snel weer het glas heffen op het terras van Cafe Mereboer, of bij Restaurant de Bokkesprong.

Ga gerust ook naar Restaurant Duingroet, Restaurant pur Sang of Brasserie Lekker Puh!

Fietsen kan nu al, daarom deze tip!

Veel plezier!

 

 

OVERIGE BERICHTEN

31dec
Wandel vierdaagse Alkmaar

Wandel 4 daagse Alkmaar verblijf bij Carpe Diem

Wandel 4 daagse Alkmaar Verblijf arrangement bij Bungalowpark Carpe Diem De wandelvierdaagse in Alkmaar is een prachtig evenement dat vlakbij ons park ligt. Wanneer u geen behoefte heeft aan een hotelarrangement in Egmond aan Zee, huur dan een bungalow bij bungalowpark Carpe Diem in Groet. Een shuttlebus is niet nodig en drijft de prijs die […]

Lees meer

29dec
Groet uit Schoorl Run 2023

Groet uit Schoorl Run 2023

Ons bungalowpark is een ideaal verblijf voor de Groet uit Schoorl Run 2023 . De afstand is ongeveer 600 meter en je hoeft bijna geen auto tegen te komen als je je warmloopt in de prachtige Groeter polder. Een huisje bij Carpe Diem is dit duur? Nee, een weekend op ons vakantiepark is onbetaalbaar. Liever […]

Lees meer

23aug
Hoeve te Gast Groet bij Schoorl

Huize Carpe Diem een hoeve te gast

Bungalowpark Carpe Diem heeft twee erven in Groet: ons vakantiepark aan de Heereweg 210 in Schoorl met vakantiehuizen voor 2 tot 6 personen. Daarnaast is er een apart erf op de Heereweg 214 met ons groepshuis Huize Carpe Diem voor 8 tot 22 personen. Op het erf bevindt zich ook Bungalow 8 personen Carpe Diem […]

Lees meer